C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS FACEBOOK
For the first time in forever.
Monday, 6 October 2014 • 21:43 • 0 comments
TITLE: Kali pertama baca buku Ain Maisarah.

Pada zaman dahulu, *ceh, baru tahun lepas. 1 dekad pun tak sampai!* Okey, pada akhir tahun lepas, di Sekolah Kebangsaan XXXX.....

Me : Awat hampa semua pi baca buku Impiana? Dah famous lama baru nak baca.

Depa-depa tak balas pun soalan ceq.

At first, I did not care a button but when I saw everyone reads it (in my classroom), I was like.... HAMPA SEMUA DAH AWAT?

Dah tengok depa semua tak mau jawab ceq ni biaq pi lah heh.

A few days after the incident....

Kelihatan mereka masih membaca. Oh, memanglah, Impiana ada 4 buku. Macam movie! Tentulah mengambil masa yang panjang untuk membaca. Di mana sahaja berada, Impiana sentiasa berada di dalam pegangan tangan. Tidak dilepaskan walau hanya 1 saat. Di kantin, dalam perjalanan pulang ke rumah, malah di tandas pun dibawanya buku Impiana bersama!

Itulah rutin harian kelas 5 XXXX secara tiba-tiba... Jangan terkejut jikalau bom di dalam badan yang mahu dilepaskan di jamban sedang dalam sistem pemprosesan pun tangan masih lagi kukuh memegang novel tersebut. Memang pelik bin ajaib bin merapu betul!

Aku yang tiap-tiap hari pandang tanpa ikut serta membaca pun dah jemu nak memandang. Dulu punyalah kelas bising bila tak ada cikgu.. Lagipun ni akhir tahun jadi periksa dah lepas, semua bebas.. Patutnya time ni lah main Monopoly, Saidina tapi ni baca buku Impiana. Waktu tak ada cikgu, bukan kemain, tangan semua buku Impiana, tak ada buku lain! Entah apa kemaruk sangat. Sekali pandang macam kena paksa baca, dua kali pandang macam kempen mari membaca!

Namun, sikap "biaq pi depa nak buat apa" pada diriku tidak berkekalan. Bila dah lama-lama tengok satu kelas baca sampai aku tanya pun buat tak hirau. Waktu rehat pun geng aku 4 orang termasuk aku, depa tak habis-habis cakap Tengku Affin dan Fahrin handsome gila.. Walaupun tak pernah nampak muka Jejaka Idaman Sri Bangsar. And, jiwaku sudah terdetik. Nak try baca buku yang tiba-tiba hangat dan seterusnya hangit secara mendadak di kelas!

Actually, the book dah semamangnya ada di rumah. My gedik sisters a.k.a kakak-kakakku dah beli dah sejak buku tu dah mula diterbitkan. So, I took the book (the hangat book and hangit) from the shelf dan baca satu malam. Kira-kira dapat baca 60 pages.

And.....................................................................................................................................................YA!

Sangat awesome, sangat best.

The next day, I kept reading and reading just like other people. But not until bawa sampai masuk tandas. Not that bad! Silap-silap buku jadi kotor bila bawa masuk.

From that day, I felt urmm.. happy, because dah boleh kongsi cerita tentang Impiana dengan kawan-kawan. Yang selama ini hanyalah diam bila geng mula pok pek pok pek about the book. I mean, the hangat and hangit book. Aku pun dah boleh join "Kempen Mari Membaca" di dalam kelas sebab tak belajar. Hati pun dah lega.

IMPIANA THE BEST.

Inilah detik pertama baca buku Ain Maisarah.
And now, I am a Blinker.






PASTFUTURE
MY WORDS;

"You can't have a better day tomorrow if you keep thinking about yesterday"


GIVE ME YOUR WORDS;



OTHERS;


>> Admin will be in the boarding school next year. So, maybe I can't always blogging.
10:06
13/06/14


>> Do follow me. :) Mention for a followback.
10:04 PM
13/06/14


>> Happy always and enjoy your life!
10:03 PM
13/06/14

BLOG ARCHIVE;

  • BANDAR GULA-GULA.
  • Cabaran.
  • Title : -
  • Birthday Dress
  • Tiada tajuk.
  • 2nd of July
  • Ramadhan
  • The Wannababes
  • Sekolah Sri Bangsar
  • credits to Mania